Hvordan komme i gang?

evernote logg inn.jpg
Gå inn på Evernote sin hjemmeside og lag en konto.

pattform.jpg
Last ned Evernote til den plattformen du skal bruke den på, PC, Mac, nettbrett eller smarttelefon.

Hvordan komme igang med Evernote på Windows Desktop

På de fleste barneskoler har de datamaskiner med Windows installert, derfor vil Evernote på Windows Desktop bli beskrevet.
Man kan også finne mer informasjon om hvordan man kommer igang med Evernote på andre plattformer på Evernote sin nettside.

logg inn desktop.jpg
Logg inn med en personlig Evernote konto.

endnote start.jpg
Når man logger inn for første gang vil Evernote se slik ut. Evernote har en ukomplisert og ren layout som gjør den lett å forstå.

Hvordan lage en note i EvernoteEndnote nytt note.jpg
Trykk på "New note" for å lage en ny note, en ny notatbok.

Endnote nytt note - Kopi.jpg
Slik vil et tomt note se ut. Her lager man en overskrift på notatboken og legger ved tekst som man skriver selv eller henter fra en nettside. Man redigerer enkelt tekst ved hjelp av ikonene på redigeringslinjen og man legger til bilder og lydopptak ved å trykke på de forskjellige ikonene.

Målet med Evernote er ikke å bare lage en note eller to og bli ferdig med det. Målet er å lage så mange notater som mulig. I Evernote lager man en notatbok database som man kan søke gjennom. Evernote gjør det mulig å søke gjennom notater å finne ord skrevet med test, på et bilde eller i en PDF, så man aldri mister notatene sine eller glemmer noe.

Jobb med Evernote på forskjellige plattformer


external image 5.4-sync-diagram.png
Et Evernote notat kan jobbes med på flere plattformer. Man begynne å jobbe med et notat på PC, fortsette å legge til bilder og notater fra mobilen når man for eksempel er på en utflukt og vise frem notatet sitt på et nettbrett til læreren. Mulighetene er uendelige.

Eksempler på Evernote notater

Hinduismen